English
3 2 1 НОВИНИ

МЗХ отваря мярка 121 от старата ПРСР

МЗХ отваря мярка 121 от старата ПРСР

Новината за отваряне на мярка 121 изненада земеделците в цяла България, но получава тяхната подкрепа. Остава въпросът дали могат да реагират бързо с проекти....

Преместихме се на нов адрес

Преместихме се на нов адрес

Фирмата премести офисите си на нов адрес в София...

Ново съобщение на ДФЗ във връзка с документите за кандидатстване по подмярка 4.1

Ново съобщение на ДФЗ във връзка с документите за кандидатстване по подмярка 4.1

ДФЗ излезе с ново съобщение във връзка с публикуваните на страницата на фонда документи за кандидатстване по подмярка 4.1...

Начало » Новини » Системи за бране на ябълки, праскови и круши - ZUCAL

Системи за бране на ябълки, праскови и круши - ZUCAL

10.07.2013
Системи за бране на ябълки, праскови и круши - ZUCAL


От две години Ванто Трейд Ауто започна да си сътрудничи с италианската компания Meccanica Zucal - фирма с повече от 25 години опит и една от водещите, специализирани в проектирането и производството на машини за автоматизиране процесите по бране, подготовка и пакетиране на плодове.


Технологии Know-Нow, опит, посветеност на работата и умения: това са критериите в работата на компанията.
Непрекъснатото обновяване на технологиите и сътрудничеството с високо квалифицирани фирми и професионалисти, гарантира умело справяне и с най-сложните проекти, което води до печелившо взаимодействие в контекста на предложения подходящи за различни страни по света.

 


Система за бране на ябълки ZUCAL - Със ситемата за бране на ябълки на фирма ZUCAL, всеки един неквалифициран берач може да бере до 350 кг/час, без големи усилия и без повдигането на тежки каси пълни с плодове. Шест човека могат да работят едновременно на една машина и да наберат до 50 стандартни каси за 8 часа. Всичко това става без да се нарушава целостта на плодовете и при свеждане до минимум на възможностите за тяхното нараняване, благодарение на специалните електро-механични транспортиращи ленти, които нежно отвеждат ябълките до автоматичната система за пълнене на касетките.


Машините работят тихо, компакни са и изискват минимална поддръжка. Характерни за тях са предното колело със само-нивелиращо се електро-хидравлично управление, три цилиндров дизелов двигател с капацитет 950 куб.см., който осигурява адекватна мощност за целите на машината и минимум разход на гориво по време на ниските скорости на движение - от 0 до 0,5 км/ч и при бързите - от 0,3 до 4 км/ч, както и за тези с хидравлични устройства за товарене и разтоварване на касите, движението на хидравличната платформа и т.н.


За броени минути, моделите могат да бъдат трансформирани в практична, самозадвижваща се хидравлична платформа с височина от 0,50 до 2,80 метра и ширина от 1,50 до 2,50 метра, върху която е възможно да се монтират компресори и друго оборудване, с което се превръща в идеално съоръжение за периодичните, сезонни операции извършвани в градините, включително: поставяне на предпазни мрежи, рязане, поставяне на диспенсери, ръчно изтъняване и много други задачи.


Системите за бране на ябълки биват два вида: Модел за работа в равни терени и модел за работа в наклонени терени


Модел за работа в равни терени

Това е идеалното решение за оптимизиране на времето за обиране на плодовете в ябълкови, крушови и прасковени градини, разположени върху равни терени. Възможността, за няколко минути да се трансформират в удобна, самозадвижваща се, хидравлична платформа превръща машината в незаменимо средство за периодичните операции извършвани във всяка ферма.


Модел за работа в наклонени терени
Благодарение на патентованата революционна, ръчно контролирана, хидравлична, нивелираща система, е възможно да се възползвате от предимствата на тази машина и за работа по стръмни и неравни терени. Тази система дава възможност касата да стои хоризонтално и по този начин през цялото време поддържа равномерната работа на автоматичния механизъм за пълнене на касата.

 

 


Иновацията често се ражда от алтернативнато приложение на концепции, от най-обикновените и най-ефективни решения. Заедно с опита, натрупан през годините, позволява на фирмата да излезе на пазара с уникално по своя вид самоходно превозно средство, което задоволява потребностите на модерните фермери.

 

Благодарение на Meccanica Zucal работните стратегии на утрешния ден, са на Ваше разположение още днес.

 

Гамата продукти на Meccanica Zucal е разделена в две направления. Освен системата за прибиране на плодове, те произвеждат почти вясакакво оборудване, необходимо за организирането на процесите в складовете за плодове:


Конвейри - Фирмата може да произведе специални конвейрни линии, предназначени да покрият широка гама от нужди на клиентите за придвижване на пакетираните плодове в закрити помещения.

Претеглящи системи - Във фирмата са на ясно, че в автоматизираните системи за обработка на плодовете, най-деликатната точка със сигурност е измерването на теглото, за това влагат целият си опит в проектирането на напълно автоматизирани системи, които са в диалог с целия процес в предприятието, спират и пускат претеглящите системи с минимални толеранси от +/- 1 гр.
Етикетиране - Системите за етикетиране се характеризират с най-добро качество, акуратност и надеждност през цялото време. Те гарантират голяма гъвкавост в отпечатването на данни, коректно и прецизно поставяне на етикета върху всяка опаковка.

Палетизиране - Палетизирането на опакованите плодове е силна точка в работата на машините, произведени от фирмата. Те могат да палетизират автоматично и с изключителна точност най-различни типове опаковки.

Маневриране - Опитът, натрупан през годините е довел до решения от високо ниво за безопасно придвижване на палетните платформи от работната площадка до зоните за опаковане и експедиция на готовата продукция.

Опаковане - От фирмата предлагат машини за автоматично опаковане с поставяне на ъгли и опаковъчни ленти с различни размери, с които се гарантира, че палетизираната продукция е готова за транспортиране.

 

За повече информация, не се колебайте да се свързвате с нас.

Нашите специалисти с радост ще отговорят на въпросите Ви.